Pariz: Telefonska kabina s pristupom Internetu

Bez autora
Apr 12 2010

U Parizu je nedavno postavljena prva telefonska kabina s pristupom Internetu. Prva kabina nove generacije nalazi se na Jelisejskim poljima, a uskoro bi francuska prestonica trebalo da dobije još 11 ovakvih kabina koje će biti postavljene na strateškim, turističkim i trgovačkim lokacijama.Inicijator ovog projekta je Frans Telekom koji najavljuje da će se, ukoliko zažive, internet kabine pojaviti i u drugim gradovima širom Francuske. Svaka kabina će biti opremljena taktilnim ekranom od 17 inči pomoću kojeg će korisnik moći da telefonira, ali i da surfuje po Internetu.

U Parizu je nedavno postavljena prva telefonska kabina s pristupom Internetu.

Prva kabina nove generacije nalazi se na Jelisejskim poljima, a uskoro bi francuska prestonica trebalo da dobije još 11 ovakvih kabina koje će biti postavljene na strateškim, turističkim i trgovačkim lokacijama.

Inicijator ovog projekta je Frans Telekom koji najavljuje da će se, ukoliko zažive, internet kabine pojaviti i u drugim gradovima širom Francuske.

Svaka kabina će biti opremljena taktilnim ekranom od 17 inči pomoću kojeg će korisnik moći da telefonira,
ali i da surfuje po Internetu.

Frans Telekom, naime, ističe da iako je 21. vek doba mobilne telefonije, šest do sedam miliona Francuza i dalje koristi telefonske kabine.

U Francuskoj postoji još 145.000 telefonskih kabina koje funkcionišu isključivo karticom.

"Osobe koje koriste telefonske kabine danas poseduju u 99 odsto slučajeva mobilni telefon, ali pribegavaju kabinama kada im se baterija na mobilnom telefonu isprazni ili nemaju više kredita", objasnila je Delfin Ernot, predstavnica Oranž Frans, francuskog vodećeg telekomunikacionog operatera.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik